De eerste dagen
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Hanni en Jan
07 Maart 2010 | Vietnam, Hanoi
Hoewel de reis per Malaysian Airlines volgens schema verliep was het wel een pittige onderneming om in Hanoi te komen. Dinsdag om 12.30 uur vertrok de Boeing 747-800 om in 11 uur naar Kuala Lumpur te vliegen. Comfortabele beenruimte, prima verzorging: een aanrader. Dan het lange wachten. Vier uur op een luchthaven hangen is geen pretje. Dan het vervolg naar Hanoi in ruim 3 uur. Rond 13.00 uur plaatselijke tijd geland, zo'n 18 uur onderweg geweest. En als je denkt dat je dan naar je hotel kunt, steekt de immigratiedienst daar een stokje voor. De papieren die we hadden ontvangen voor de visa bleken volgens de dames en heren onvoldoende te zijn. Een uur later eindelijk toch alles geklaard en naar de uitgang waar de gids en de chauffeur al wachtten. Prima hotel. Na een welverdiende douche en omkleden de straat op voor de eerste verkenning van de omgeving van het hotel. Goed gegeten en vroeg naar bed om bij te komen van de reis.
Dag 3, donderdag 4 maart
De dag is gestart met een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh. Indrukwekkende hoeveelheid poespas om een man die door de bevolking 41 jaar na zijn overlijden nog steeds als een godheid wordt geeerd. Zijn werkomgeving is ook te bezichtigen, iets wat we onder aanvoering van onze gid ook deden. Onze gids is duidelijk een trouw aanhanger van Ho. Hierna naar de Tempel van de Literatuur. Hier werden vroeger de mandarijnen opgeleid tot krijgsheer. Een bezoek aan het Etnologisch museum geeft een goed beeld van een groot aantal minderheden die Vietnam kent. Kleding, vervoermiddelen, gereedschap en huizen zijn in en om het museum tentoongesteld. 's Middags een cyclotour gemaakt. Je kunt je ons wel voorstellen, elk in een soort bedjak en die lui maar trappen. Daarna de oude stad te voet. Heel leuke straatjes met van allerlei handel, van schoenen, via eetkraampjes naar electronische apparatuur. Biertje gedronken en zitten genieten van het meer dan chaotische verkeer. Een kruispunt zonder verkeerslichten waar iedereen met het nodige geduld zijn weg zoekt. Leuk als je daar van bovenaf naar kunt kijken. Wat wil je ook met 1,8 miljoen bromfietsen en 200.000 auto's in een stad waar 2 miljoen mensen wonen en waar overdag nog 2 miljoen mensen van buiten de stad komen om te werken.
Morgen? verder met foto's erbij.