Een dagje aan zee - Reisverslag uit Azraq ash Shīshān, Jordanië van Hanni en Jan - WaarBenJij.nu Een dagje aan zee - Reisverslag uit Azraq ash Shīshān, Jordanië van Hanni en Jan - WaarBenJij.nu

Een dagje aan zee

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Hanni en Jan

01 September 2013 | Jordanië, Azraq ash Shīshān

Dag 2, zaterdag 31 augustus 2013

We beginnen onze vakantie met een rustdag. Na een zeer gevarieerd ontbijt gaat de zwemkleding aan om een 'duik' te nemen in het water waarin je niet zou kunnen verdrinken (?). We krijgen het advies om eerst het water in te gaan en daarna ons in te (laten) smeren met de door het hoel beschikbaar gestelde modder. Zo gezegd, zo gedaan. Volgens Hanni klopt de bewering dat je alleen maar kunt drijven, ik heb daar andere gedachten over en dus blijf ik dicht bij de kant. Na een kwartiertje spartelen smeren we ons in met bovengenoemde 'mud'. Daarna moet je wel een half uurtje (volgens Ammar) of tien minuten(volgens de lifeguard) drogen voor je weer te water kunt. Na een kwartier zijn we het wachten zat en spoelen we ons af in het zoute water. Restanten verdwijnen we onder de douche op het strand en dan is het zaak om snel onder de paraso lte duiken, want het is erg warm. Gelukkig staat er een windje vanuit zee, waardoor het in de schaduw goed toeven is. (Achteraf blijkt, dat het in Amman 33 graden is. Volgens Ammar is het op ons adres 8 tot 10 graden warmer.) Ik zal jullie niet vervelen met de rest van de dag, want lunch en diner zijn daarin de belangrijste gebeurtenissen. We gaan bijtijds naar bed, want morgen staat de wagen om neen uur voor.

• 07 September 2013 - 22:33

Mirjam:

och wat heerlijk..... wij hebben ondertussen een derde winkel open in Lisse.... zwoeg zwoeg. Aron al een week uit logeren :( groetjes uit Rotterdam