Op reis
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Hanni en Jan
23 September 2011 | Indonesië, Tuktuk Sonak
Als je een reis gaat maken zoals wij nu doen, dan heb je meestal in je eerste bericht niet veel te vertellen. Zo ook deze keer. Na een vlucht van ruim 11 uur met een transfertijd in Kuala Lumpur van bijna 4 uur ben je blij om rond 9 uur in de ochtend in Medan aan te komen. De gids is natuurlijk fris en vrolijk en wil je graag zoveel mogelijk laten zien. Daar wordt hij uiteindelijk voor betaald. Het paleis van de Sultan is het eerste doel. Naast de troon van de Sultan en een aantal foto's van de diverse opvolgers valt de oogst wel wat tegen. De grootste Moskee van Medan is veel meer de moeite waard. Gebouwd in 1906 (jawel, in de Nederlandse tijd) is dit gebouw het begin van deze eeuw prachtig gerestaureerd. Hopelijk kan ik de foto's geplaatst krijgen. Na het 'Postkantor' gaat de reis via een tocht door gebieden met palmolie en rubberplantages naar Bukit Lawang. Dit plaatsje ligt aan de rand van de jungle van het Gunung Leuser National Park, waar we morgen een tracking gaan maken. Voorlopig hebben we al een etmaal niet geslapen, dus vanavond (heel) vroeg naar bed om de slaapschade in te halen.
23 September 2011 - 13:42
Wendy:
Hoi Jan en Hannie,
Leuk weer om deze updates te lezen. Geeft je hier ook een beetje vakantiegevoel. Geniet van het vervolg van jullie vakantie!
Wendy -
23 September 2011 - 15:16
Heidy En Wim:
Prachtig jullie reis! Geniet van alles.
Wij zijn net terug uit het altijd even mooie en deze keer erg warme Turkije. Alles is weer perfect geweest en wij hebben er van genoten. Jullie kennen het lekkere eten en het zwembad. We hebben dus lekker kunnen bijkomen de afgelopen dagen. Reis heen en reis terug goed verlopen en met de kleine in de buik is alles ook tijdens de reis goed gegaan. We hebben de brief ontvangen en 's nachts gelezen om 4.30 uur. Helemaal leuk! We hebben er erg veel zin in.
Liefs en groet,
Heidy en Wim -
23 September 2011 - 18:43
Lisette:
Hallo Jan en Hannie,
Ik kan me geen betere manier bedenken om je pensioen te beginnen! Ik ben benieuwd naar de verdere verhalen. Geniet verder van jullie reis.
groetjes,
Lisette -
23 September 2011 - 21:48
Lia Rook:
Hier is het nu bijna vrijdagavond 12 uur, dus jullie liggen nog in dromenland. Bijna een etmaal niet geslapen, dat is een stevig begin voor een vakantie. Hoeveel tijdsverschil is er ongeveer t.o.v. nederland ?
Wij kijken uit naar een volgend reisverslag en hopelijk zijn jullie dan lekker uitgerust.
X Lia