Naar Java - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Hanni en Jan - WaarBenJij.nu Naar Java - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Hanni en Jan - WaarBenJij.nu

Naar Java

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Hanni en Jan

30 September 2011 | Indonesië, Batavia

Dag 9, woensdag 28 september
Om 5 uur vertrekken, om tijdig in Padang te zijn voor de vlucht naar Jakarta en vervolgens naar Yogjakarta. De rit zal wel twee uur duren en we moeten tijdig inchecken omdat het vliegtuig om 8.55 uur vertrekt. We denken dat de gids en de chauffer meer aan eigen- dan aan klantbelang hebben gedacht (zij moeten terug naar Medan), want we arriveren om 6.15 uur op de luchthaven, waar de check-in balie pas twee uur voor vertrek open gaat.
De vluchten verlopen prima in de nieuwe toestellen van Garuda Indonesia. In Yogjakarta staat de auto van het hotel op ons te wachten Het hotel is een oase van rust. Het is gebouwd rond het zwembad. Ondanks het drukke verkeer voor de deur is daar bij het zwembad niets van te merken. Het hele hotel ademt een sfeer van rust.
's Middags nog een eindje wandelen, maar de afstand tot het centrum is te groot voor een wandeling daar naartoe. In het hotel eten en nu proberen de verloren slaap van vanmorgen in te halen.

De foto's plaatsen gaat toch wat minder goed dan gedacht. De grote bestanden worden langzaam geplaatst.
De verhalen krijgen voorrang. Ik blijf proberen de foto's asap op het web te krijgen.

Nu nog even een vraag beantwoorden:
De tsunami heeft bijna uitsluitend het gebied van Aceh getroffen. Dat ligt een eindje boven Medan. We hebben dat deel niet bezocht. We hebben ook geen informatie daarover.

In de paar dagen dat we nu op Java zijn hebben we nog niets kunnen merken van spanningen tussen bevolkingsgroepen. Wat we zelf meemaken is, dat de mensen in vrede samenleven. Ongetwijfeld zijn er extremen, maar die hebben wij nog niet meegemaakt. Misschien in het oosten van Java? Zodra we iets tegenkomen komt dat zeker in onze berichten.

• 02 Oktober 2011 - 10:24

Di:

Fijn dat jullie lekker hebben kunnen uitrusten in het hotel in Yogjakarta -wij volgen alle verhalen - klinkt super allemaal. JH en Di