Extra informatie
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Hanni en Jan
11 September 2013 | Jordanië, Al Yamānīyah
Wat ik nog niet had vermeld, is dat van het gebied van de oude stad Petra pas zo'n 10 to 15% is opgegraven. In Petra leefden bijna 2.00 jaar geleden waarschijnlijk 100.000 mensen. Het deel dat nu bekend is bevat bijna alleen maar ruimten die gehouwen zijn uit het gebergte. Deze ruimten zijn als tombes ingericht toen in de vlakte grenzend aan de bergen vrijstaande huizen waren gebouwd. Van de vrijstaande gebouwen is alleen nog (de ruine van) de Qasr al Binttempel over. Alle andere openbare gebouwen en huizen zijn lang geleden door aardbevingen vernietigd.
Verder heb ik door een fotobijschrift wat verwarring veroorzaakt. Dat was trouwens opzet. In het Shawbak kasteel bestaat inderdaad een trap van 365 treden naar een onderaardse bron. Deze trap loopt ook geheel onder de grond. Om een indruk te krijgen van steilte en duisternis zijn we ongeveer 30 tot 40 treden afgedaald. Bij het naar boven gaan heb ik de foto genomen en die met het misleidende onderschrift geplaatst. Sorry Mirjam ;-).
13 September 2013 - 22:14
Mirjam:
hihi, gelukkig maar. Beetje veel anders.
Fijn om jullie ook weer terug te hebben dadelijk.
X
en Hanni, ik heb een leuk cadeautje voor Isis gevonden.